Stirea Zilei

32% dintre clientii Bancpost pe credite in CHF au acceptat oferta de conversie a Bancii Transilvania

Urmare a achizitiei Bancpost de catre Banca Transilvania, BT a luat de la Bancpost atat activele cat si pasivele fostei banci cu capital elen. Unele dintre cele mai mari pe care Banca Transilvania e nevoita sa le gestioneze le reprezinta creditele in franci elvetieni pe care grecii de la Bancpost le-au acordat in celebra perioada de boom economic dintre 2006-2008. Din cauza exploziei cursului de schimb la francul elvetian, a dublarii sale practic de la 1.8 la 3.9 ron per franc, dar si a problemelor intampinate o data cu taierea salariilor bugetarilor sub regimul premierului Boc in perioada 2011 – 2013, clientii Bancpost au fost puternic afectati de cresterea ratelor la creditele ipotecare contractate in franci elvetieni pe fondul diminuarii veniturilor.

In acest context, tot mai multi clienti ai bancii Bancpost nu si-au mai putit achita ratele la scadenta, inregistrand restante, iar unii chiar ajungand sa dea in plata imobilul conform legii darii in plata adoptata de Executiv. Pe fondul achizitiei bancii Bancpost de catre Banca Transilvania, a fost nevoie de o masura pe care BT sa o ia, astfel incat sa poata reglementa in sensul de a ajusta dobanzile si comisioanele pentru creditele in franci care riscau sa ajunga pierdere pentru banca.

Dupa implementarea noilor masuri destinate clientilor posesori de credite ipotecare in CHF, 32% dintre clientii bancii au semnat oferta Bancii Transilvania de reducere a costurilor. Reducerea inseamna diminuarea cu 18% a soldului curent, mai putin restantele curente si sumele datorate de client, dar neajunse la scadenta, dupa cum sustine portalul bancherul.ro.

Este a doua oara pentru Banca Transilvania cand e nevoita sa treaca prin experiente de genul acesta. Prima oara s-a intamplat dupa achizitia Volksbank, o alta banca care a finantat masiv credite ipotecare pe franci elvetieni in perioada post-revolutionara de glorie a economiei nationale. Si la momentul respectiv clientii Volksbank preluati de BT au fost invitati sa reflecteze asupra ofertei bancii de reducere a costurilor. Foarte multi dintre clienti au acceptat oferta.

Brokerii de credite THE ROYAL BROKERS va asigura consultanta gratuita si va personalizeaza ofertele pentru achizitia de credite nevoi personale, credite ipotecare, inclusiv prin programul Prima Casa. Dintre avantajele unei relatii cu THE ROYAL BROKERS amintim:

  • clientul castiga timp, deoarece brokerul sau personal pus la dispozitie de THE ROYAL BROKERS ii alege oferta din piata care sa corespunda nevoilor sale curente;
  • clientul castiga la costul total deoarece brokerii de credite ai companiei THE ROYAL BROKERS selecteaza tot timpul bancile care vin cu costuri minime pentru clientii lor;
  • clientul castiga pe termen lung din punct de vedere al profesionalismului si punctualitatii relatiei cu brokerul sau personal, acesta asigurand transparenta si eficienta clientului pe care il reprezinta in relatia cu banca.

Va multumim pentru increderea acordata serviciilor noastre de brokeraj pentru credite bancare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *