Stirea Zilei

Stirea zilei 24 august 2018

BNR a mentinut dobanda sa de referinta de 2.5%, in ciuda prognozelor majoritatii analistilor, care preconizau o crestere a acesteia, in virtutea convulsiilor din piata locala din punct de vedere al nivelului inflatiei. Pe fondul acestui semnal tras de BNR in piata, indicele ROBOR la 3 luni a scazut de la 3.58% la 2.80%, iar ROBOR la 6 luni a scazut de la 3.47% la 3.40%.

Cel mai afectati de cresterea ROBOR au fost clientii bancilor care au contractat credite ipotecare, sau credite de nevoi personale cu dobanda variabila. Calculul dobanzii variabile este influentat in ambele cazuri descrise anterior de evolutia indicelui ROBOR.

Conform BNR, indicele ROBOR actualizat in data de 24.08.2018 este:

Ca si recomandare din partea brokerului tau personal, in situatia in care exista mai multe credite in derulare cu dobanda variabila, pentru a contracare efectele evolutiei ROBOR, recomandam refinantarea acestora printr-un credit de refinantare.

Caracteristicile creditului de refinantare pe care il recomandam ar fi:

  1. sa aiba dobanda fixa pe toata perioada creditului de refinantare;
  2. asigurarea de viata sa fie optionala
  3. costurile din punct de vedere al comisioanelor sa fie minime, sau 0;
  4. perioada de refinantare sa fie de maxim 7 ani;
  5. dobanda sa aiba ca si procent valoare mai mica sau egala cu valoarea dobanzilor creditelor cu dobanda variabila care se vor refinantate.

Brokerii de credite ai companiei THE ROYAL BROKERS va ofera consultanta gratuita pentru a va ajuta sa obtineti creditul de refinantarea care sa va satisfaca dorintele, nevoile, sau exigentele dumneavoastra.

Ne puteti contacta telefonic sau ne puteti transmite o solicitare prin mail si unul dintre brokerii nostrii va vor contacta pentru a va personaliza oferta.

Va multumim anticipat pentru increderea acordata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *