Stirea Zilei

Alior Bank isi mareste portofoliul de credite nevoi personale

Alior Bank, banca cu capital polonez, a acordat de 10 ori mai multe credite de nevoi persoanale persoanelor fizice din Romania, anunta portalul on-line bancherul.ro. Astfel, conform aceluiasi portal, cota de piata a Alior Bank tinde catre valoarea de 2% pe o piata bacara destinata persoanelor fizice dominata de giganti precum BCR, BRD, Raiffeisen Bank, ori ING Bank.

Potrivit zf.ro, platforma on-line a Ziarului Financiar, polonezii de la Alior Bank, in colaborare cu Telekom Romania, au inceput sa ofere credite de nevoi persoanle in suma de pana la 150.000 ron, cu o dobanda fixa incepand de la 7.9%, persoanelor fizice din Romania. Finantarea poate fi interpretata dual: se pot acorda atat credite noi, cat si credite de refinantare, in ambele variante suma maxima fiind de pana la 150.000 ron. Suma maxima este determinata de profilul fiecarui client, iar la stabilirea profilului clientului se au in vedere o serie de factori: varsta, venit net, angajator, vechime la actualul angajator, istoricul de plata in relatia cu bancile etc.

Sursa: www.bancherul.ro

Din contopirea Telekom si Alior Bank a rezultata proiectul care poarta denumirea Telekom Banking Romania. Banca ofera servicii de creditare persoanelor fizice si pune la dispozitia clientilor sai conturi cu comisioane de administrare 0, in conditiile unui rulaj de minim 2.000 ron pe cont. Potrivit site-ului www.telekombanking.ro clientii bancii pot beneficia de schimburi valutare avantajoase prin folosirea platformei Schimb Valutar Online. Costurile pentru retragerea de numerara folosind cardurile Alior Bank sunt 0, atat la retrageri de numerar din tara, sau din strainatate. Aceste costuri sunt aplicabile retragerii de la orice ATM, al oricarei banci, atata in Romania, cat si in afara ei.

Un alt avantaj al polonezilor de la Alior Bank, care a rezultat in urma parteneriatului cu Telekom, este acela al locatiilor bancii, practic banca foloseste birourile Telekom pentru a putea acorda credite persoanelor fizice. Cu o pozitionare noua, originala si inovativa, Alior Bank Romania a reusit sa se individualizeze in topul bancilor care acorda credite de nevoi personale si credite de refinantare in suma de peste 100.000 ron. Topul este dominat de fosta Cetelem, actualmente BNP Paribas, care (re)finanteaza sume de pana la 225.000 ron, fara garantii ipotecare. Mai multe informatii despre bancile care ofera cele mai bune variante de finantare si/sau refinantare pentru persoane fizice regasiti aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *