breakingNewsSinteza SaptamaniiStirea Zilei

Alpha Bank finanteaza achizitia de locuinte prin programul Noua Casa

Alpha Bank va continua si in 2023 finantarea de credite pentru achizitionarea de locuinte prin intermediul programului Noua Casa, anunta portalul zf.ro. Potrivit aceleiasi surse, grecii de la Alpha Bank, ofera dobanda variabila cu marja fixa de 2% + indicele IRCC stabilit de BNR. Dat fiind faptul ca IRCC are valoarea de 5,71% pentru trimestrul 1 al anului in curs, rezulta o dobanda de 7,71% pentru acest tip de credit. 

Avansul minim este de 5% pentru locuintele care se achizitioneaza la pretul de pana in 70.000 Euro, echivalent in lei. Pentru preturi mai mari de 70.000 euro, echivalent in lei, avansul minim este de 15%. In cazul in care proprietatea achizitionata este al doilea imobil, avansul minim obligatoriu este de 25%. Denumirea produsului oferit de banca este “Alpha Housing Noua Casa”, mentioneaza zf.ro

Sursa: zf.ro

Comisionul de analiza al dosarului de credit va fi 0, sustine zf.ro. Alte costuri ale creditului ar fi asigurarea obligatorie PAD, precum si o asigurare optionala, care acopera somajul si incapacitatea temporara de munca. Banca mentine trendul de acordare al creditelor ipotecare clasice, prin intermediul creditelor ipotecare. Diferenta majora dintre un credit Noua Casa si un credit ipotecar standard este data de avansul minim: 5% versus 15%. Oferta bancii include dobanda fixa in primii 5 ani si dobanda variabila pe toata perioada de creditare. Deasemenea Alpha Bank ofera inclusiv solutii de finantare clinetilor care opteaza pentru achizitia unui imobil eficient din punct de vedere energetic prin programul “Alpha Green”, conchide aceeasi sursa.

Alpha Bank are reputatia de banca universala cu prezenta in Grecia, Luxemburg, Regatul Unit si Cipru. In Romania Alpha Bank face parte din primele 10 banci dupa numarul activelor. Printre bancile care vor finanata in 2023 credite ipotecare prin programul guvernamental Noua Casa regasim, alaturi de Alpha Bank: BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, OTP Bank, BCR, ING Bank, CEC Bank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *