Stirea Zilei

Apar astazi normele privind amanarea platii creditelor persoanelor fizice?

Portalul zf.ro sustine ca astazi ar trebui sa fie ziua cea mare, ziua in care Guvernul ar urma sa aprobe normele metodologice de aplicare a Ordonantei privitoare la amanarea platii ratelor pentru creditele persoanelor fizice. Portalul se intreaba cat de mari vor fi costurile pentru amanarea ratelor si cum se va calcula dobanda in aceasta situatie. Bancile comerciale au inceput deja sa primeasca solicitari de amanare din partea clientilor lor.

Sursa: www.zf.ro

Astfel BCR a primit 13.000 de solicitari de amanare a ratelor, zf.ro informandu-ne ca majoritatea acestora fiind pentru credite de consum. BRD a inregistrat peste 15.000 de cereri, potrivit aceleiasi surse, iar Raiffeisen Bank peste 13.300 de solicitari. Conform aceleiasi surse, inclusiv BNR a intervenit si a dispus ca ratele amanate pe o perioada mai mare de 3 luni sa nu fie considerate rate neperformante de catre banci. Guvernatorul BNR este de parere ca stabilizarea cursului de schimb, scaderea dobanzilor si diminuarea retragerilor de numerar din banci sunt semne care prevestesc depasirea varfului de criza in zona bancara.

THE ROYAL BROKERS va ofera gratuit accesul la cele mai noi stiri din piata interna de banking. Pentru mai multe informatii clic AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *