breakingNews

Banca Nationala a Romaniei a inchis operatiunile de creditare a Extra Finance IFN

Extra Finance IFN, institutie financiara de creditare de tip nebancara, cu o vechime in piata de 10 ani, a fost radiata din piata locala de catre Banca Nationala a Romaniei, conform portalului on-line bancherul.ro. Astfel, BNR i-a interzis sa mai desfasoare operatiuni de creditare din cauza nerespecatrii mai multor reguli de functionare a IFN-urilor, sustine acelasi portal on-line. Printre abaterile imputate de BNR, bancherul.ro mentioneaza “acordarea de credite ipotecare, fără respectarea obiectului de activitate şi a nivelului necesar al capitalului social minim (echivalentul în lei al sumei de 3.000.000 euro)”, dar si “acordarea de credite garantate de unul dintre administratori/directorul general al instituţiei financiare nebancare, fără verificarea capacităţii de rambursare a clienţilor, a garanţilor şi a destinaţiei creditelor.”

Bancherul.ro sustine ca BNR a inceput monitorizarea IFN-urilor la finalul lui 2017, datorita faptului ca numarul acestora ajunsese la 10% din totalul pietei de creditare, numar considerat riscant de BNR. Extra Finance este detinut de omul de afaceri Radu Dimofte si de Stefan Dumitru, care este si directorul general al institutiei. Potrivit acestuia din urma, BNR a dorit sa dea un avertisment celorlalte IFN-uri din piata. Extra Finance are 40 de angajati, iar profitul inregistrat anul trecut a fost de 0.2 milioane de euro, conform bancherul.ro. Profitul realizat in anii anteriori a fost de 6 milioane de euro, sustine aceeasi sursa.

Sursa: www.bancherul.ro

Stefan Dumitru considera ca alte IFN-uri din piata au fost cuprinse de panica la aflarea vestii radierii Extra Finance. Si mai spune ca va respecta decizia BNR. Extra Finance deja a stopat acordarea de credite si va functiona doar pentru a gestiona portofoliul existent de clienti.

THE ROYAL BROKERS va ofera cele mai calde informatii din mediul de banking romanesc, iar pentru a fi la curent cu noutatile clic AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *