breakingNews

Banca Romaneasca a fost cumparata de Eximbank

Banca Romaneasca si Eximbank au semnat acordul prin care 99.28% din activele bancii cu capital grecesc vor fi achizitionate de catre Eximbank, sustine portalul bancherul.ro. Acelasi portal mentioneaza ca, prin achizitia Bancii Romanesti, Eximbank va ajunge in top 10 banci, dupa numarul de active, cu o cota de piata de 3%. Totodata Eximbank intra si in zona creditarii persoanelor fizice, segment neacoperit pana in prezent.

Banca Romaneasca a mai incercat o tranzactie in trecut cu maghiarii de la OTP Bank, insa BNR nu a aprobat, la momentul respectiv, preluarea Bancii Romanesti de OTP Bank. In 2003 grupul elen NBG a preluat pachetul majoritar al bancii. Banca a fost prima entitate care detinea in Romania serviciul Western Union in portofoliul sau de produse bancare. Banca s-a remarcat prin finantarea persoanelor fizice si juridice, inclusiv prin acordarea de credite ipotecare in franci elvetieni in perioada de boom economic in anii 2006 – 2008.

Sursa: www.adevarul.ro

Eximbank este o banca detinuta de statul roman, prin intermediul Ministerului de Finante in calitate de actionar majoritar. Banca are in spate un istoric de 27 de ani. Potrivit site-ului www.eximbank.ro, misiunea bancii este aceea de a “sustine si promova mediul de afaceri romanesc”. Bancherul.ro sustine ca JP Morgan a fost singurul consultant financiar agreat pentru tranzactie, iar tranzactia asteapta ” indeplinierea tuturor cerintelor de reglementare aplicabile.”

Mai multe detalii despre cele mai noi stiri din piata bancara regasiti aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *