Uncategorized

Bancile cu cele mai bune dobanzi 2022

Patria Bank, Libra Bank si Banca Transilvania detin, conform unui top realizat de bancherul.ro, cel mai mare apetit pentru a tine economiile populatiei in conturi de depozit. Dobanzile platibile de banci clientilor sai deponenti ajung si la 6% pe an, pentru depozitele la termen, sustine aceeasi sursa. CEC Bank, banca cu traditie pe partea de economisire, ocupa locul 4 in top, iar Alpha Bank si Unicredit o urmeaza indeaproape. 

Acelasi portal ne informeaza despre faptul ca la termene de peste 2 ani, Patria Bank are cea mai mare dobanda (7%) Banca Transilvania plateste cea mai buna dobanda pentru depozite la termen pe 3 ani (7%). Cea mai buna dobanda pentru depozitele la 3 luni o are Libra Bank(5,5%), iar cele mai mici dobanzi pentru depozitele in lei pe 1 an le ofera ING Bank(4%). Pe aceste cifre, aceeasi sursa calculeaza ca cel mai bun randament al unui depozit pe 1 an la suma de 10.000 ron il are Patria Bank si este de 630 ron. Cele mai slabe randamente pentru suma si perioada mai sus mentionate le au Raiffeisen Bank(375 ron), ING Bank(395 ron) si Banca Romaneasca(405 ron).

Conform portalului zf.ro, bancherii din cadrul BNR isi plaseaza economiile in titluri de stat, depozite bancare si euro si dolari, respectiv in actiuni / plasamente la bursa, ori in fonduri de pensii. Aceeasi sursa remarca faptul ca cei 9 membrii ai Consiliului de Administratie al BNR au incasat anul precedent cumulat venituri din salarii de aproximativ 1 milion de euro. Cel mai bine platit salariat al BNR este chiar Guvernatorul Bancii Centrale, cu un venit mediu lunar de 16.200 euro. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *