breakingNews

Bancile vor sa ofere amanarea ratelor clientilor care au credite

Bancile doresc sa vina in ajutorul clientilor care au rate de plata si sa le ofere acestora amanarea platilor pentru creditele aflate in derulare, potrivit bancherul.ro. In plina criza generata de virusul COVID-19, reprezentantii BNR sustin, citati de acelasi portal, ca fiecare banca comerciala va lua propria decizie din acest punct de vedere. Companiile de turism puternic afectate de pandemia de Corona Virus au cerut public amanarea platii ratelor scadente, mentioneaza bancherul.ro.

Portalul ne informeaza ca Banca Transilvania a anuntat deja ca posesorii cardurilor de credit vor avea parte de o amanare la plata de 2 luni. Aceeasi masura ar putea fi luata si pentru detinatorii de credite, sustine bancherul.ro. Stirea foarte interesanta vine, potrivit bancherul.ro, dinspre Ministrul Finantelor Publice. Ministrul a sustinut faptul ca ministerul pe care il conduce va asigura finantare fara dobanda catre firmele afectate din plin de criza coronavirusului.

Sursa: www.bancherul.ro

Pe de alta parte, acelasi portal ne spune ca firmele de recuperari nu au anuntat masuri de urgenta privind recuperarea ratelor restante pentru creditele aflate in executare silita. Astfel marii jucatori din zona recuperarii creditelor restante precum Kruk, Kredit Incasso, EOS, Debt Collection Agency au comunicat masuri doar pentru protejarea angajatilor proprii, nu pentru amanarea incasarilor aferente creditelor restante. Conform Asociatiei de Management a Creditelor Comerciale (AMCC), citata de bancherul.ro, in Romania exista 2.5 milioane de dosare de recuperare. Valoarea acestora se estimeaza a fi aproximativ 1 miliard de euro, potrivit aceleiasi surse.

THE ROYAL BROKERS va aduce la cunostinta cele mai fierbinti stiri din piata bancara, iar pentru a fi la curent cu noutatile bancare, clic AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *