Stirea Zilei

BCR pierde clienti fideli de peste 20 de ani deoarece le-a blocat conturile fara sa ii anunte

Banca Comerciala Romana (BCR), ani la randul cea mai mare banca din Romania dupa numarul de active, se confrunta cu o situattie delicata. Clientii persoane fizice si juridice doresc sa schimbe banca BCR, in urma blocarii conturilor de catre BCR a clientilor sai, fara ca acestia sa fi fost anuntati.

Blocarea conturilor ar fi avut loc ca urmare a faptului ca foarte multi clienti ai bancii, persoane fizice detinatoare de credite de nevoi persoanle si credite ipotecare nu si-ar fi actualizat datele la agentiile bancii. Surpriza intervine in momentul in care nu doar detinatorii de credite sau depozite au patit-o, ci si perosanele juridice de tipul IMM-urilor, posesoare sau nu de linii de credit oferite de BCR.

Potrivit portalului online bancherul.ro, pe adresa www.reclamatiibanci.ro, mai multe persoane s-au plans de modul in care au fost tratate de BCR, pomenindu-se cu contul blocat. Cei mai multi dintre cei care au avut parte de aceasta surpriza neplacuta considera ca in cadrul BCR exista un adevarat haos la nivel informational, ca nu au fost instiintati de faptul ca BCR urmeaza sa le blocheze conturile din cauza faptului ca banca este slab pusa la punct din punct de vedere procedural, mai pe romaneste “nu stie stanga ce face dreapta”.

Banca Comerciala Romana face parte din grupul austriac Erste si este o prezenta constanta in top 3 banci romanesti inca din anul 1990, activitatea bancii concentrandu-se pe acordarea de credite nevoi personale, credite ipotecare, credite de refinantare pentru persoane fizice, leasing pentru persoane juridice si produse de creditare specifice pentru IMM-uri si mari corporatii.

Absorbtia Volksbank si preluarea Bancpost de catre Banca Transilvania a facut posibila rocada in varful ierarhiei bancilor, BT devansand anul trecut BCR in fruntea bancilor din Romania dupa numarul de active. Cu peste 7.000 de angajati la nivel de tara, marea majoritate cantonati in agentii locale specializate in acordarea de credite si operatiuni de cont curent pentru persoane fizice, BCR se vede astfel detronata din fotoliul de lider, iar caderea sa pare ca se accentueaza.

Celor interesati sa lucreze cu o banca care sa le respecte confidentialitatea datelor fara a le bloca conturile si care sa ii respecte ca si clienti le putem recomanda cateva banci. Bancile pe care THE ROYAL BROKERS vi le recomanda pentru zona de creditare, atat pentru credite de nevoi personale, cat si pentru credite ipotecare le puteti regasi in cadrul unei oferte personalizate aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *