breakingNews

BRD renunta la varianta proprie de amanare a ratelor clientilor sai si merge pe aplicarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului privitoare la amanarea ratelor

BRD, a treia mare banca din Romania dupa numarul de active, a renuntat la propria varianta de amanare a ratelor creditelor clientilor sai si opteaza pentru implementarea masurilor luate de Guvern si promulgate in Monitorul Oficial prin Ordonanta de Urgenta 37/2020, sustine bancherul.ro. Ordonanta stipuleaza ca exista posibilitatea de amanare a ratelor pentru creditele ipotecare pe o perioada de maxim 9 luni, iar cererile de amanare a ratelor ar trebui facute catre banci in termen de maxim 45 de zile de la adoptarea in Monitorul Oficial a OUG 37/2020. Link-ul la care clientii BRD pot depune cererile de amanare a ratelor il regasiti aici: https://www.brd.ro/impreuna .

Sursa: www.bancherul.ro

Alaturi de alte 12 banci, printre care Banca Transilvania, BCR, sau OTP Bank, BRD avea propria oferta de amanare a ratelor, ne informeaza acelasi portal online. Conform bancherul.ro, Banca Transilvania asteapta metodologia de implementare a OUG 37. In aceeasi situatie se regaseste si Unicredit Bank. Pentru a diminua la maxim contactul cu clientii, italienii de la Unicredit Bank vor accepta ca cererile clientilor sa fie transmise prin Call Center, pe baza unei convorbiri inregistrate, sau prin e-mail, considerat canal oficial de comunicare in banci. Mai jos regasiti conditiile pe care o parte din banci le puneau la dispozitia clientilor sai in data de 29.03.2020, inainte de OUG 37 / 30.03.2020.

Sursa: www.bancherul.ro

Conform OUG 37 / 2020, citata de bancherul.ro “dobanda la ratele amanate pentru creditele ipotecare se va esalona in mod egal pe restul perioadei de creditare, dar nu mai mult de cinci ani”. Cu alte cuvinte este de asteptat ca ratele la creditele ipotecare sa creasca usor cu partea de dobanda amanata si reesalonata pe maxim 60 de luni. Mai multe detalii despre noutatile din banking regasiti AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *