Stirea Zilei

Cardurile ING Bank sunt de evitat la folosirea lor in afara Romaniei

Portalul bancherul.ro sustine ca ING Bank, banca din top 10 banci din Romania dupa numarul de active, detine un curs valutar foarte dezavantajos pentru tranzactiile cu carduri in strainatate. Mai mult de atat, aceeasi sursa mentioneaza ca bancomatele Euronet au un schimb valutar care “ar trebui interzis”, deoarece reprezinta un “adevarat jaf la adresa utilizatorilor de carduri”. La retragerile cash de la ATM – urile Euronet din Romania, comisionul este de 5 ron per retragere.

In topul bancilor cu cele mai prietenoase cursuri de schimb, realizat de portalul bancherul.ro, Alpha Bank este pe prima pozitie cu cel mai bun curs valutar pentru euro, atat la cumparare, cat si la vanzare. ING Bank, BRD si OTP Bank au cele mai dezavantajoase cursuri de schimb valutar, conform aceluiasi portal on-line, bancherul.ro sustinand chiar ca exista diferente destul de mari intre cotatiile Alpha Bank pe de-o parte, respectiv BRD, ING si OTP pe de alta parte.

Sursa : www.bancherul.ro

Ca si exemplu concret pe care il ofera bancherul.ro, cursul de schimb la vanzare euro era de 4.7805 la Alpha Bank, in timp ce OTP Bank si BRD vindeau euro la un curs de 4.8540 ron. Cea mai mare diferenta se regaseste la vanzarea de euro facuta folosind cardurile ING Bank in strainatate. Astfel, potrivit aceleiasi surse, ” cursul de vanzare euro la ING ajunge aproape de 5 lei, mai exact 4,9461 lei, cu acelasi procent de 3,2% peste cel mai bun curs practicat de Alpha Bank, de 4,7950 lei”. Solutia pe care ING Bank le-o recomanda clientilor sai este sa aplice pentru obtinerea cardurilor in euro si nicidecum sa isi schimbe cursurile valutare pentru operatiunile mai sus amintite. Este cunoscut faptul ca una dintre sursele de venit ale bancilor o reprezinta castigurile din schimburile valutare efectuate atat de persoanele fizice, cat si de cele juridice. Trezoreria oricarei banci poate modifica de mai multe ori cursul la care banca poate operat schimburi valutare, in functie de interesul bancii la momentul respectiv, dar si de evolutia cursului in piata, ori de nivelul acestuia stabilit de Banca Nationala.

Portalul bancherul.ro mai sustine ca ATM – urile Euronet, prin al sau serviciu “Dynamic Currency Conversion”, este un adevarat “jaf” pentru utilizatori din cauza costurilor foarte mari pentru folosirea cardului de lei in straintate, in momentul in care se doreste retragerea de euro.

Brokerii de credite THE ROYAL BROKERS va ofera consultanta gratuita atat pentru a obtine cea mai buna oferta de finantare sau refinatare credite nevoi personale si credite ipotecare, cat si pentru operatiuni de cont curent. Pentru mai multe informatii clic aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *