Stirea Zilei

CEC Bank acorda credite tinerilor prin programul Investeste in tine

CEC Bank a inceput acordarea de credite prin programul “Investeste in tine”, sustine portalul on-line bancherul.ro. Programul este unul guvernamental, iar creditele acordate prin intermediul sau sunt nepurtatoare de dobanda, sustine aceeasi sursa. Deasemnea, potriviti aceleiasi surse, perioada de creditare este de pana la 10 ani.

Programul se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 26 de ani, care pot accesa credite de pana la 40.000 ron pentru studii. Valoarea poate fi extinsa cu inca 20.000 ron, daca persoana fie este angajata la contractarea creditului, fie se angajeaza pe parcursul derularii creditului.

In cazul persoanelor cu varste cuprinse intre 26-55 de ani valoarea creditului este de pana la 35.000 ron. Statul garanteaza CEC Bank 80% dintre creditele acordate, in timp ce banca va incasa dobanda abia dupa expirarea perioadei de gratie de 5 ani.

Creditele se vor acorda pentru o perioada de maxim 10 ani, cu o perioada de gratie de 5 ani, timp in care nu se va percepe dobanda, iar destinatia creditelor va fi pentru cheltuieli in educatie, sanatate, cultura, sport, aceste cheltuieli putand fi efectuate de catre oricare dintre membrii beneficiarului.

In conformitate cu prevederile programului, dobanda va fi suportata din bugetul de stat, iar clientii vor avea comision de rambursare anticipata 0. CEC Bank este prima banca care isi asuma finantarea de credite pe un astfel de program. Programul a fost primit cu destula reticenta in mediul bancar, inclusiv de Banca Nationala.

Potrivit oficialilor CEC Bank, banca isi doreste sa atraga tineri in portofoliul sau de clienti si mizeaza in acest sens pe o colaborare pe termen lung cu tinerii. CEC Bank este recunoscuta in piata ca fiind o banca in care media de varsta a angajatilor sai este una mai mare comparabil cu alte banci, deci CEC Bank se gandeste si la un “alt suflu”, potrivit bancherul.ro.

Contactati-va brokerul personal pentru a vedea in ce masura sunteti eligibili sa primiti un credit, in cadrul programului operational “Investeste pentru tine”, din partea CEC Bank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *