Stirea Zilei

Creditarea in zonele dezvoltate ale tarii a crescut la dublu fata de celelalte parti ale Romaniei

Potrivit portalului bancherul.ro, creditele de nevoi personale acordate de banci populatiei a crescut de doua ori mai mult in zonele cu potential economic, fata de zonele marginase ale tarii. Astfel, in Capitala si zonele adiacente acesteia, precum si in judetele Cluj, Timis, Iasi, Brasov, Constanta, cresterea medie a creditarii in ultimele 12 luni a fost de 13%, fata de 5% inregistrata in judetele care au mai putine credite luate de la banci.

Conform aceleiasi surse, creditele de nevoi personale sunt foarte cerute in Capitala si fostul Sector Agricol Ilfov, actualmente judetul Ilfov, in judetul Cluj, respectiv Timisoara. Top 5 judete cu apetit pentru creditare este completata de judetele Constanta si Brasov, iar judetele Gorj si Prahova se plaseaza in imediata lor apropiere.

Sursa : bancherul.ro

Dupa cum se vede si in graficul de mai sus, apetitul spre credite scade pe masura ce ne indreptam catre zonele din Moldova, sudul tarii – Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Teleorman, respectiv Harghita si Covasna. Creditele de nevoi personale raman cele mai simple forme de finantare pentru persoanele fizice, alaturi de overdraft, sau descoperitul de cont, cum se mai spune celor 3, 6, 9 , sau 12 salarii pe care banca unde iti incasezi salariul ti le poate pune la dispozitie.

Brokerii de credite THE ROYAL BROKERS va acorda consultanta gratuita in a alege creditul de nevoi personale, ori creditul de refinantare potrivit nevoilor si dorintelor dumneavoastra. Pentru mai multe detalii clic aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *