Stirea Zilei

Dupa achizitiile facute in 2018, Banca Transilvania devine cea mai mare banca din Romania

Dupa achizitia Bancpost si Victoria Bank, a treia banca din Republica Moldova, Banca Transilvania devine cea mai mare banca din Romania, dupa numarul de active. Astfel, dupa multi ani de dominare a topului de catre BCR, Banca Transilvania preia sefia si ocupa prima pozitie in topul celor mai mari banci dupa numarul de active din Romania. A doua banca din top ramane BRD, in timp ce BCR ocupa pozitia a treia a clasamentului.

Atat Banca Transilvania, cat si BRD, respectiv BCR sunt banci universale, care activeaza pe zona de creditare corporate si retail, cu operatiuni complexe de trezorerie. Creditarea persoanelor fizice se face printr-o retea activa de agentii, bancile dezvoltandu-se si in partea de online banking. Primele 3 banci din top acorda atat credte de nevoi personale, cat si credite ipotecare, fiind participante inclusiv la programul Prima Casa.

Sursa: www.bancherul.ro

CEC Bank pierde teren in fata Unicredut, Raiffeisen si ING Bank, in timp ce surpriza placuta vine din a doua parte a top 10, unde OTP Bank reuseste sa intre pe pozitia 9. Maghiarii de la OTP Bank prezinta in acest moment apetit pentru finantarea creditelor ipotecare destinate persoanelor fizice, promovand dobanzi competitive si flexibilitate privind conditiile de eligibilitate pentru clienti. Alpha Bank ramane singura banca cu capital grecesc din top 10. Ultima pozitie din top 10 revine Garanti Bank, banca turceasca la origine detinuta de fondul spaniol de investitii BBVA.

Citibank ocupa un binemeritat loc 11, mai ales ca banca detine prezenta doar in zona de corporate, lucrand cu cei mai mari jucatori de profil din fiecare industrie, iar Eximbank ocupa locul 12. Sunt de asteptat modificari in viitorul foarte apropiat datorita miscarilor din piata. Astfel 2 dintre bancile prezente in acest clasament nu se vor mai regasi. Leumi Bank si Banca Romaneasca vor disparea din topurile viitoare datorita cumpararii lor de catre Eximbank, respectiv First Bank. Din acest punct de vedere este de asteptat ca Alpha Bank sa paraseasca in scurt timp top 10.

Pentru cele mai noi informatii din zona de banking si pentru cele mai fierbinti promotii / campanii aferente creditelor de nevoi personale, creditelor de refinantare, respectiv creditelor ipotecare, clic aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *