breakingNews

Idea Bank este de vanzare!

Idea Bank, a 22-a banca din Romania dupa numarul de active, a fost scoasa la vanzare de catre detinatorul sau, grupul polonez Getin Holding, sustine portalul online bancherul.ro. Este surprinzatoare decizia de a scoate la vanzare Idea Bank, mai ales in contextul in care polonezii au intrat pe piata bancara din Romania in anul 2013 prin achizitia (RIB Bank). Tranzactia a fost de 1.3 milioane Euro, mentioneaza aceeasi sursa. Totodata, Idea Bank s-a lansat relativ recent si in acordarea de credite ipotecare persoanelor fizice, pe langa creditele de nevoi personale pe care le acordau cu succes populatiei.

Acelasi portal puncteaza ca activele bancii erau de 2.3 miliarde lei la finalul anului trecut, cota de piata a bancii fiind de 0.47%. Creditele in sold acordate insumau 1.54 miliarde lei, expunerile neperformante insemnau 5.4% din totalul creditelor acordate, iar rentabilitatea capitalului era de 5.6%. Tot bancherul.ro puncteaza faptul ca Idea bank a obtinut un profit de 6.1 milioane lei in primul semestru din 2020.

www.idea-bank.ro

Numarul de clienti ai bancii se invarte in jurul a 60.000, iar numarul de angajati este de 389, potrivit bancherul.ro. Idea Bank opereaza in principalele orase din Romania avand o retea de 33 de sucursale. Este o banca de talie mica care ofera persoanelor fizice si juridice produse standard: credite de nevoi personale, credite ipotecare, leasing, linii de credit, carduri de credit, refinantari.

Idea Bank a lansat un aer fresh in piata bancara interna. Cu o abordare centrata pe client si pe nevoile acestuia, banca a crescut frumos in ultimii ani, dezvoltandu-si canale alternative precum internet banking si o retea de vanzare externa prin brokeri de credite agreati. Mai mult de atat, banca a inceput sa acorde, cu succes, credite ipotecare cu dobanzi destul de bune in piata. O alta caracteristica care face diferenta in favoarea Idea Bank este rapiditatea cu care banca ofera raspunsurile clientilor care solicita diverse tipuri de credite. Flexibilitaea si rapiditatea, precum si profesionalismul, respectiv proactivitatea echipei Idea Bank sunt elemente care au facut diferenta in favoarea acestei banci in scurta ei perioada de viata. De urmarit cine va face oferte de cumparare a Idea Bank in perioada urmatoare.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri din piata bancara, clic aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *