breakingNews

ING Bank a fost amendata de ANPC pentru ca si-a lasat clientii fara bani pe carduri

7.000 de clienti ai bancii ING Bank au ramas fara bani pe carduri din cauza unor disfunctionalitati ale sistemului bancii, potrivit bancherul.ro, iar Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului(ANPC) a aplicat ING Bank o amenda de 20.000 ron, sustine aceeasi sursa.

Conform aceleiasi surse, ING Bank a fost amendata in conformitate cu Ordonanta de Guvern 21/1992 care spune ca: “prestatorii de servicii sunt obligati sa presteze numai servicii care nu afecteaza viata, sanatatea, sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora”.

Amenda de 20.000 de lei pe care a incasat-o ING Bank se incadreaza in plafonul maxim de 30.000 ron pe care l-ar fi putut folosi ANPC impotriva bancii.

ING Bank sustine ca au fost luate masuri pentru ca ai ei clienti sa fie informati despre eroarea de sistem privitoare la procesarea platilor cu cardul. Dupa procesarea / decontarea acestor plati efectuate de clientii iNG Bank, 225.525 de clienti ai bancii s-au plans de faptul ca le-au fost dublate tranzactiile, banii pentru platile acestora fiind trasi de banca de 2 ori!!!

Sursa citata sustine ca dupa decontarea / procesarea dubla a tranzactiilor, mai multi lcienti ai bancii au accesat aplicatia de internet a bancii, ING Home Bank, ducand la blocarea acesteia. Serviciul de relatii cu clientii a fost luat cu asalt de catre clientii care au vazut ca detin mai putini bani in conturi fata de ceea ce era firesc.

Multi clienti ai ING Bank s-au plans pe pagina de socializare a bancii ca banca nu i-a informat prin mesaj de problemele tehnice care au dus la producerea acestui incident. Astfel, unii dintre clientii ING Bank au fost pusi in nefericita situatie de a nu-si putea folosi cardurile la ATM-uri sau magazine din cauza faptului ca fondurile lor erau insuficiente in urma dublelor decontari efectuate de banca pentru platile lor precedente.

Contacteaza-ti brokerul personal THE ROYAL BROKERS pentru a fii informat despre ceea ce poti face in cazuri similare!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *