Stirea Zilei

ING Bank devine prima banca din top 10 banci 100% digitala

Potrivit portalului bancherul.ro, la 14 ani dupa implementarea modelului de business banking in sistem de franciza, ING Bank devine prima banca din Romania dintre cele mai mari 10 banci dupa volumul operatiunilor de creditare, prezente pe piata interna, care trece 100% pe on-line.

Astfel, conform aceluiasi portal, ultimele 14 caserii ale ING Bank din tara isi vor inceta activitatea pana la 29 octombrie, retragerile si depunerile de numerar putandu-se desfasura prin intermediul ATM-urilor sau online, inclusiv depunerea ratelor pentru creditele acordate persoanelor fizice sau juridice.

Pentru a simplifica fluxul depunerilor, ING Bank intentioneaza sa introduca noi servicii destinate clientilor care detin credite ipotecare sau credite de nevoi personale si care nu isi incaseaza salariul intr-un cont ING. In aceeasi situatie se afla si clientii externi, care vor dori sa alimenteze conturi interne ale bancii, sau sa transfere bani catre clienti interni ai bancii.

Dintre posibilele probleme cu care banca s-ar putea confrunta dupa disparitia caseriilor ar fi de mentionat incasarea sau emiterea de cecuri si bilete la ordin pentru companii sau refuzul clientilor de a folosi ATM-urile bancii. ING Bank, a sasea banca a sistemului bancar dupa numarul de active in anul 2017, sustine ca portofoliul sau de clienti are un comportament indreptat spre folosirea masiva a canalelor digitale, iar posesorii de credite de nevoi personale sau ipotecare ai bancii beneficiaza de regula si de un cont de salariu din care rata i se trage automat clientului la scadenta.

Potrivit aceleiasi surse, din momentul lansarii creditului instant pentru persoane fizice in septembrie 2017, banca a primit 5.000 de solicitari pentru obtinerea creditului online, iar la acest moment, unul din 3 clienti care au aplicat on-line pentru credit este deja posesorul unui astfel de credit. Solicitarile pentru credit au parvenit bancii si din aplicatii facute de solicitanti pe telefonul lor mobil.

Principala problema cu care ING Bank s-ar putea confrunta pe acest model de business este legata de functionalitatea aplicatiei Home Bank, in septembrie 2016 banca confruntandu-se cu o grava problema tehnica din cauza nefunctionalitatii serverelor in centrul de date al bancii. Astfel o zi intreaga sistemul informatic al bancii a fost nefunctional, ultima problema de functionare notabila a Home Bank fiind in 9 iulie anul curent, exact in ziua in care banca a incercat lansarea platilor prin intermediul telefonului mobil, mai precizeaza site-ul bancherul.ro.

Pentru a vedea cum poti lucra cu banci care folosesc in continuare operator uman la caseriile lor si pentru a beneficia de consultanta gratuita privind finantarea sau refinantarea creditelor dumneavoastra in conditii optime, ne puteti solicita personalizarea ofertei dumneavoastra aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *