Stirea Zilei

ING Bank isi face reclama incorecta la credite

Conform portalului bancherul.ro, ING Bank procedeaza incorect privitor la reclama pe care o promoveaza pentru creditul de nevoi personale “pe repede ‘nainte”.

Lipsa de corectitudine deriva din aceea ca sunt trecute in cadrul reclamei anumite costuri, mai mici decat cele reale. DAE, indicele de cost total al creditului, introdus de BNR pentru toate institutiile de creditare, pentru a le permite consumatorilor sa aleaga in cunostinta de cauza creditul care li se potriveste, este trecut de ING Bank cu litere mai mici in subsolul paginii.

Acelasi indicator DAE apare mai mare pe site-ul bancii. Potrivit aceleiasi surse, in materialele de promovare al bancii ING Bank, costul total al creditului, adica DAE, apare ascuns, scris cu litere mici, undeva jos in subsolul clipurilor video. Asta in timp ce dobanda care apare mare pe afise este ” dobanda de la 7.98% pe an”.

Conform prevederilor legale DAE, dobanda oricarui credit, valoarea totala de plata la maturitatea creditului, asigurarile de viata atasate creditului, comisioanele si orice alte costuri aferente creditului e obligatoriu sa fie scrise in mod clar, concis, vizibil si usor de citit. Deasemenea in lege e prevazut ca lizibilitatea anuntului sau reclamei sa fie data de existenta caracterelor de aceeasi marime care se folosesc in acelasi camp vizual in care este inserat materialul promotional. Prin acest exemplu, ING Bank incalca prevederile legii. Un alt exemplu de incalcare a legii de catre ING Bank rezulta si din faptul ca indicatorul DAE din clipurile video ale bancii care ruleaza in media este mai mic(8.46%) fata de indicatorul DAE de pe site-ul bancii(9.55%), baza de calcul fiind aceeasi: un credit de 50.000 ron contractat pe o perioada de 5 ani.

ING BANK sfidarea legii pentru promovare credite.

O alta neregula a bancii este aceea ca dobanda de 7.98% poate fi accesata doar in anumite conditii cum ar fi: incasarea salariului intr-un cont ING Bank, incheierea unei asigurari pentru credit in conditiile impuse de banca. Aceste conditionari impuse clientului sunt ascunse in subsolul reclamei, lucru care contravine prevederilor legale. ING Bank omite sa prezinte si dobanda calculabila in conditiile in care nu s-ar incasa salariul in cont ING. Conform site-ului bancii, in aceasta situatie dobanda ar fi de 10.99%, iar DAE ajunge la 11.75%. Exemplul de calcul pe care ING Bank il prezinta este cel mai favorabil pentru banca, iar DAE sa iasa cat mai mic.

THE ROYAL BROKERS va ofera consultanta gratuita pentru a putea obtine creditul care sa corespunda nevoilor, dorintelor si exigentelor dumneavoastra. Beneficiile unei relatii comerciale cu brokerul dumneavoastra personal THE ROYAL BROKERS sunt:

  1. castigati timp – va personalizam oferta rapid
  2. castigati la costul total – alegem banca care sa propuna variante de finantare sau refinantare la costuri minime
  3. castigati in timp un partener dispus sa va raspunda prompt oricarei intrebari si sa va ofere solutiile corecte, care sa va avantejeze

Va multumim pentru solicitarile dumneavoastra si va asiguram de tot suportul in a va oferi solutii care sa aduca plus-valoare in viata dumneavoastra!

In concluzie, aceasta este metoda celor de la ING BANK pentru promovarea creditelor de nevoi personale. Ca urmare, pentru o transparenta mai mare, va sugeram sa aplicati in urmatorul formular(Formular). ATENTIE veti fi contactati in maxim 24h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *