breakingNews

Leumi Bank a fost achizitionata de First Bank, fosta Piraeus Bank

Leumi Bank a fost achizitionata de catre First Bank, fosta banca Piraeus Bank , dupa cum sustine portalul on-line specializat in stiri financiar-bancare, bancherul.ro. Leumi Bank este o banca de mici dimensiuni, ocupand locul 27 din 35 de banci din Romania, dupa numarul de active, potrivit aceluiasi portal. Leumi Bank desfasoara servicii bancare specifice printr-o retea de 15 sucursale in Romania, conform site-ului bancii. Operatiunea de preluare a Leumi Bank de catre First Bank este conditionata de aprobarea Consiliului Concurentei si a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), sustine site-ul ziaruldeiasi.ro.

Acelasi site mentioneaza ca Leumi bank are o cota de piata de 30% in tara maam si activeaza in zone fierbinti ale lumii financiare, precum Shanghai, Londra, sau New York. Deasemenea, Leumi Bank opereaza pe zona persoanelor fizice si juridice oferind credite de investitii, credite de nevoi personale, credite ipotecare, credite pentru finantarea proiectelor din fonduri structurale, credite pentru achizitii auto, credite ipotecare prin programul Prima Casa, respectiv depozite la termen. Leumi Bank a fost infiintata in anul 1902 si reprezinta a doua cea mai mare banca dupa numarul de active din Israel.

BREAKING NEWS : LEUMI BANK CUMPARATA DE FIRST BANK, FOSTA PIRAEUS BANK

Portalul bancherul.ro sustine ca First Bank ocupa locul 13 in anul 2017 in topul bancilor din Romania, cu active de 6.4 miliarde de lei si o cota de piata de 1.5% din totalul activelor bancare. Inclusiv site-ul First Bank anunta tranzactia, precizandu-se “continuarea implementarii strategiei Leumi Bank – follow your customer”. Aceeasi sursa specifica faptul ca First Bank opereaza in Romania prin intermediul a 100 de unitati bancare, 1.300 de angajati si 130.000 de clienti activi.

First Bank, banca americana detinuta de fondul de investitii JC Flowers, ofera clientilor sai persoane fizice si juridice produse de creditare, produse de investitii si depozite la termen, precum si schimburi valutare. Printre produsele de creditare oferite persoanelor fizice de catre First Bank clientilor sai se remarca increzator creditul de nevoi personale fara garantii ipotecare sau creditul de refinantare. In ultima perioada banca si-a indreptat fata si spre finantarea de credite cu garantii ipotecare.

THE ROYAL BROKERS va ofera cele mai calde stiri din piata bancara si va ofera consultanta gratuita in personalizarea ofertelor dumneavoastra de creditare sau refinantare. Mai multe detalii aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *