Stirea Zilei

Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind amanarea platii ratelor creditelor ipotecare a fost publicata in Monitorul Oficial

Guvernul Romaniei a adoptat Ordonanta de Urgenta privitoare la amanarea ratelor pentru posesorii de credite ipotecare. Astfel acestia vor putea fi scutiti de plata ratelor pentru o perioada de maxim 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020. Practic, prin aceasta Ordonanta de Urgenta, ratele care se ingheata vor putea fi platite la finalul perioadei de creditarea stabilita de banca cu clientul sau, initial, prin contractul de credit. Potrivit art. 3 din ordonanta, pot solicita suspendarea platii ratelor debitorii care sunt la zi cu plata in momentul formularii catre banca a cererii de suspendare. Perioada in care se poate solicita bancii suspendarea platii ratelor este de 45 de zile de la data publicarii Ordonantei de Urgenta in Monitorul Oficial.

Dobanda datorata de client bancii se esaloneaza in maxim 60 de rate si se va achita in termen de maxim 60 de luni, incepand cu data de la care se va relua plata dupa amanare. Pot solicita amanare de la plata ratelor inclusiv clientii care au avut restante, dar in momentul solicitarii au restante 0. Inclusiv IMM-urile pot cere amanare de la plata ratelor, conform OUG. Astfel este esential ca IMM-urile care solicita suspendarea ratelor sa nu fie in insolventa la momentul in care solicita amanarea ratelor.

Sursa: www.bancherul.ro

THE ROYAL BROKERS va ofera gratuit cele mai noi informatii ale momentului, iar pentru a putea accesa cele mai fierbinti subiecte din zona bancara, clic AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *