Stirea Zilei

OTP Bank, ING Bank si Unicredit Bank amana ratele la creditele acordate, dar nu si asigurarile

Bancherul.ro, portal online, sustine ca OTP Bank, ING Bank si Unicredit Bank aplica OUG 37/2020 privind amanarea creditelor persoanelor fizice si juridice intr-o forma diferita fata de ceilalti jucatori din piata bancara. Astfel, cele 3 banci amana plata ratelor la credite, dar nu si plata asigurarilor pentru aceste credite. Spre exemplu, la creditele ipotecare, exista o asigurare de viata, menita sa despagubeasca banca in cazul in care clientul sau sufera deces din accident, sau, in alte cazuri, invaliditate totala permanenta. Inclusiv la creditele de nevoi personale exista clienti care au atasate creditului polite de asigurare de viata aferente creditului obtinut.

Acceasi sursa mentioneaza ca BCR, BRD, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania amana integral plata ratelor, inclusiv plata asigurarilor de viata atasate creditelor aflate in derulare. Pe de alta parte, zf.ro ne informeaza ca Banca Transilvania, cea mai mare banca din sistem, aplica dobanda 0 pentru ratele amanate, atat la creditele de nevoi personale, cat si la creditele ipotecare acordate de banca persoanelor fizice.

Sursa: www.zf.ro

Pe de alta parte, conform bancherul.ro, analistii economici sunt de parere ca dobanda de referinta stabilita de BNR sa scada de la 2% la 1%. Practic aceeasi masura a luat-o Banca Centrala si in ceea ce priveste creditele acordate bancilor comerciale, prin intermediul facilitatatii de credit Lombard. Prin aceasta facilitate bancile comerciale pot obtine creditare de la BNR in situatii de urgenta. In acelasi timp exista o previziune din partea analistilor economici, care pariaza pe cresterea cursului de schimb leu – euro.

THE ROYAL BROKERS va ofera cele mai noi stiri din piata bancara. Pentru a le putea vizualiza clic AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *