Stirea Zilei

Piraeus Bank are o noua conducere

Piraeus Bank, banca specializata in acordarea de credite de nevoi personale si credite de refinantare, detinuta de fondul de investitii JC Flowers dupa achizitia facuta anul acesta de la patronatul elen al bancii, si-a anuntat noua echipa executiva care va conduce banca de acum inainte.

In cadrul acestei echipe se disting bancheri importanti, fosti sefi executivi ai BCR: Nicolae Danila si Dominic Bruynseels. Catalin Parvu, fostul sef Piraeus Bank in ultimii 10 ani, va ramane in banca pe pozitia de vice-presedinte si se va ocupa in continuare de sectorul corporate al bancii.

Noul CEO, Dominic Bruynseels, are o experienta vasta, conducand in cei peste 35 de ani de banking banci importante, precum Barclays, BCR, Standard Bank of South Africa. Experienta deosebita atat pe plan international, cat si pe plan national al noului CEO Piraeus Bank, i-au convins pe noii actionari ai bancii formati din BERD si fondul de investitii american JC Flowers & Co sa il recruteze pe Bruysneels pentru cea mai importanta pozitie din banca.

 

Banca Piraeus Bank – credite de nevoi personale si credite de refinantare


Banca Piraeus Bank ofera o gama diversificata de produse si servicii bancare, credite de nevoi personale si credite de refinantare pentru clienti persoane fizice, IMM-uri si companii mari, prin intermediul unei retele de 99 de agentii bancare in toata tara. Portofoliul Piraeus Bank include 150.000 clienti, care sunt deserviti de un numar de aproximativ 1.200 de angajati.

Unul dintre noii actionari, BERD, este o banca prezenta in 38 de tari de pe 3 continente si sustine dezvoltarea sectorului provat de business, respectiv initiativele antreprenoriale. Investitiile BERD la nivel national sunt de aproximativ 550 de euro doar anul trecut, in timp ce, la nivel mondial, BERD a investit 8 miliarde de euro in 400 de proiecte, conform portalului bancherul.ro.

Alaturi de Bruysneels, echipa de top management a bancii este formata din fostul Presedinte al BCR, Nicolae Danila, Viorel Mischie, cu o experienta de peste 12 ani in cadrul Piraeus Bank, Madalina Otilia Teodorescu, cea care are peste 20 de ani de experienta in banking si care a activat pe pozitii de top & middle managemnet in cadrul Piraeus Bank si Raiffeisen Bank si Nicolaos Chaniotis, cel care detine peste 25 de ani de experienta in banking in tari precum Albania, Cipru, Rusia si Grecia.

Cu birouri la Londra si New York, conform aceleiasi surse, fondul de investitii american JC Flowers & Co a investit 15 miliarde de dolari in 18 tari, avand un portofoliu de 53 de companii, care activeaza in mai multe domenii: banci, asigurari, reasigurari, servicii de managemnet ale activelor, servicii financiare specializate. Fondul de investitii a fost infiintat in anul 1998.

Pentru a putea accesa ofertele de refinantare ale acestei luni si a beneficia de consultanta gratuita din partea noastra, completati formularul nostru(click aici).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *