Stirea Zilei

Radu Ghetea paraseste, dupa 11 ani, conducerea CEC Bank

Radu Gratian Ghetea, “patriarhul sistemului bancar”, potrivit site-ului bancherul.ro, paraseste conducerea executiva a CEC Bank, dupa o perioada de 11 ani de mandat. Conform aceluiasi site, Mihaela Popa a fost numita provizoriu la carma CEC Bank, a saptea cea mai importanta banca din sistemul bancar romanesc dupa numarul de active(topul in intregime il puteti vedea aici).

CEC Bank, singura banca detinuta de statul roman, banca specializata pe acordarea de credite de nevoi personale si credite ipotecare persoanelor fizice, dar si linii de credit si operatii de trezorerie specifice persoanelor juridice, a trecut printr-un amplu proces de rebranding sub comanda lui Ghetea.

Beneficiind de o infrastructura mai mult decat generoasa din punct de vedere logistic in ceea ce priveste gradul de dispersie al agentiilor CEC Bank in tara si profitand de raspandirea acestora in toata tara, banca avea in anul 1990 o cota de piata de 32.9 %, potrivit site-ului wikipedia.ro.

Continua dezvoltare a sistemului bancar romanesc si aparitia unor jucatori noi in piata bancara dupa anul 1990 (ING Bank, Raiffesien Bank, BRD, Bancpost, ABN Amro, Citibank, Banca Transilvania) au subrezit pozitia CEC Bank, aceasta reorientandu-se mai mult pe finantarea creditelor de nevoi personale si credite de refinantare a persoanelor fizice de la sate, orase si a IMM-urilor. In anul 2005 banca lanseaza primele carduri de debit, iar in anul 2013 banca se remarca prin detinerea in portofoliul sau a celor mai multe agenti bancare – 1.097 unitati, conform wikipedia.ro.

CEC Bank a devenit in anul 2008 noua denumire a vechii banci CEC, banca infiintata in anul 1864 sub domnitorul A.I. Cuza. Procesul de rebranding a fost unul destul de greu de implementat, mai ales in zonele rurale, acolo unde CEC Bank are cea mai buna reprezentativitate ca si numar de agentii.

In oferta curenta a CEC Bank pentru persoanele fizice regasim credite de nevoi personale, credite auto, credite de refinantare si credite pentru locuinta ANL. Ofertele CEC Bank sunt in piata din punct de vedere costuri totale, cu dobanzi care difera in functie de profilul fiecarui client.

Pentru a beneficia de cel mai bun raport intre sumele finantate si costurile totale, brokerii de credite THE ROYAL BROKERS va ofera consultanta gratuita si va personalizeaza ofertele de credite nevoi personale si refinantare credite. Poti si tu beneficia de personalizarea ofertei, facand click aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *