breakingNews

Reclama inselatoare a BRD pentru creditul Expresso

Portalul bancherul.ro sustine ca BRD, banca din top 5 in cadrul sistemului bancar autohton dupa numarul de active, isi promoveaza creditul de nevoi personale Expresso cu o dobanda fixa de 8,74%, dar ca dobanda promovata este mai mica decat cea reala. Explicatia provine din faptul ca aceasta dobanda este aplicabila doar in conditiile in care salariul se incaseaza prin BRD, iar valoarea creditului depaseste 35.000 ron, mentiune facuta cu litere foarte mici in subsolul reclamei. In contextul in care nu se respecta cele 2 conditii, dobanda este, conform bancherul.ro, 9,71%, iar pentru creditele sub 35.000 ron acordate, BRD percepe dobanda de 10,88%.

Portalul anterior mentionat sustine ca BRD Ordonanta OUG 50 / 2010, potrivit careia bancile sunt obligate sa afiseze, alaturi de dobanda, costul total al creditului, adica dobanda anuala efectiva (DAE). Conform portalului, DAE la un credit de 10.000 ron pe o perioada de 2 ani este 17,28%. Iar la un credit de 23.000 ron pe 5 ani, DAE ajunge la 13,47%.

Sursa : www.brd.ro

Conform bancherul.ro, dobanda reala pe care BRD ar fi trebuit sa o afiseze pentru creditul sau de nevoi personale oferit persoanelor fizice este de 17,28% si nu de 8,74%, asa cum apare in reclama bancii. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului(ANPC) a mai amendat BRD cu suma de 15.000 ron in trecut, pentru fix aceleasi practici. Portalul sustine ca nu doar BRD recurge la astfel de practici pentru promovarea creditelor sale. Raiffeisen Bank si OTP Bank su fost in trecutul apropiat in aceeasi situatie ca si BRD, aceea de a-si promova creditele folosind dobanzi mai mici decat cele reale.

Brokerii de credite THE ROYAL BROKERS va ofera consultanta gratuita pentru a putea alege cea mai buna oferta de creditare din piata bancara, care sa corespunda nevoilor si dorintelor dumneavoastra curente. Asiguram suport inclusiv in personalizarea ofertelor dumneavoastra si in implementarea lor in cadrul bancilor finantatoare. Pentru mai multe detalii clic aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *