Portalul online bancherul.ro a publicat topul bancilor care au cele mai mici comisioane pentru cardul de debit. Topul inglobeaza 20 de banci, departajate intre ele de costurile pe care le percep pentru emiterea si administrarea produsului bancar denumit card de debit. Astfel, CEC Bank, Libra Bank si Alior Bank se detaseaza in fruntea topului, ocupand primele 3 pozitii. First Bank, Credit Europe Bank si ING Bank se claseaza pe urmatoarele 3 locuri, Banca Romaneasca, Banca Transilvania si Garanti BBVA inchid prima jumatate a topului.
Aceeasi sursa ne informeaza ca Unicredit Bank, a decis sa aplice un comision de 20 lei pentru reinnoirea cardurilor de debit de la 1 decembrie 2020. Sursa mentioneaza ca doar 2 banci mai practica acest tip de comision: Libra Bank si Credit Europe Bank. Banci precum BCR livreaza cardurile acasa clientilor contra unui cost de 10 ron, iar alte banci asteapta clientii in sucursale si agentii pentru a si le ridica. Bancherul.ro sustine ca este banca care are costuri 0 ron atat pentru interogarea solcului la bancomate, cat si pentru retragerea de numerar de la orice bancomat, apartinand oricarei banci comerciale din Romania.

Daca CEC Bank este in fruntea topului bancilor care asigura cele mai mici comisioane la cardul de debit, cel mai scump card de debit apartine, citand aceeasi sursa, Procredit Bank, care are un cost lunar de 25 lei. Interesant este faptul ca doar 4 banci au comision 0 pentru retragerile de numerar de la bancomatele proprii: BCR, Banca Transilvania, Alior Bank si CEC Bank, potrivit bancherul.ro. Topul prezentat face referire la comisioanele standard ale bancilor, comisioane care nu implica virarea salariului in conturile curente ale clientilor. OTP Bank, Idea Bank si Banca Feroviara ocupa primele locuri din a doua parte a topului celor mai ieftine carduri de debit.
Patria Bank, BRD si Raiffesien Bank continua topul, in timp ce, ultimele 3 pozitii sunt detinute de Alpha Bank, Unicredit Bank si Procredit Bank. Este interesant faptul ca bancile pot schimba conditiile in ceea ce priveste costurile unui cont curent, sau a unui card de debit in functie de disponibilitatea si apetitul clientilor de a incasa salariul prin acel cont. Astfel, daca tinem cont de acest aspect, situatia este cu totul si cu totul alta. Comisioanele pot sa varieze in functie de rulajul efectuat de client prin contul respectiv, dar si de alte produse ale bancii atasate contului: Internet Banking, Mobile Banking etc.
Pentru solutii personalizate de credite nevoi personale si credite ipotecxare clic AICI.