Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici comisioane pentru cont in Euro

Portalul bancherul.ro a realizat un top al bancilor care au cele mai mici comisioane la conturile curente in Euro si cardurile de debit atasate acestora. Topul realizat include o serie de criterii de departajare intre banci. Astfel dintre aceste criterii se remarca: administrarea contului curent, emiterea cardului de debit, interogarea soldului la ATM – uri proprii, precum is la ATM – uri – le altor banci.

Bancherul.ro sustine ca taxa de administrare a unui cont curent in euro variaza intre 0 Euro la Libra Bank si Banca Transilvania si 3 euro la Raiffeisen Bank. Acelasi portal ne informeaza cu privire la emiterea cardului de debit in euro si spune ca aceasta emitere poate fi gratuita la majoritatea bancilor emitente, dar poate sa coste si 5 euro la BCR, Alpha Bank si Raiffeisen Bank. Aceeasi sursa ne informeaza si despre taxele privind interogarea soldului la bancomatele proprii si la bancomatele altor banci. Cea mai scumpa banca din acest punct de vedere este Banca Feroviara, costul de interogare fiind de 1.5 Euro in ambele cazuri, conform bancherul.ro.

Sursa: www.bancherul.ro

Pentru retragerea de numerar de la bancomatele proprii, acelasi portal online sustine ca exista o diferenta destul de mare intre majoritatea bancilor la care comisionul de retragere numerar este 0.2% din suma, respectiv la BCR, unde acest comision este de 0.75% din suma retrasa. Comisioanele de retragere de numerara de la alte banci au valori intre 0.5% plus 2.5 ron la Alpha Bank si 1.75%, minim 5 Euro la BCR. Pentru retragerile de numerar de la ATM uri din strainatate se aplica aceleasi comisioane, potrivit legilor Uniunii Europene, sustine bancherul.ro.

In ceea ce priveste retragerile de numerar prin caserie, bancherul.ro mentioneaza faptul ca Banca Transilvania are cel mai mic comision de 0.2%, iar Raiffeisen Bank pe cel mai mare, de 2%, practic de 10 ori mai mare. Aplicatia de internet banking este gratuita la toate bancile, mai putin OTP Bank, unde costa 1.5 euro / luna. Incasarile in cont intre cnturile aceleiasi banci sunt gratuite, doar Raiffeisen Bank are un comision de incasare din alta banca de 0.1%, minim 5 euro. Concluzia portalului bancherul.ro este ca, dintre bancile din top 10 dupa numarul de active, cea mai ieftina este Banca Transilvania pentru comisioanele aferente unui cont de euro si a unui card de debit atasat acestui cont.

Pentru a afla cele mai noi stiri din piata de banking din partea THE ROYAL BROKERS si pentru a beneficia din partea noastra de oferte personalizate de creditare si refinantare, atat in ceea ce priveste creditele de nevoi personale, cat si creditele ipotecare, clic AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *