Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale

Topul bancilor actualizat la creditele de nevoi personale redactat de portalul on-line bancherul.ro situeaza Banca Transilvania pe prima pozitie, cu cel mai bun cost, atat din punct de vedere al dobanzii fixe, cat si din punct de vedere al dobanzii variabile. Astfel Banca Transilvania are, conform calculului facut de bancherul.ro, cele mai bune dobanzi la creditul de nevoi personale. BCR, Banca Romaneasca si Garanti BBVA completeaza top 5 banci cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale din Romania. Sunt prezente in top atat dobanzi fixe, cat si dobanzi variabile cu care opereaza bancile din clasament.

In a doua jumatate a primei parti a clasamentului regasim ofertele CEC Bank, Patria Bank, First Bank, urmate apoi de creditele francezilor de la BRD si a grecilor de la Alpha Bank. Banci mari precum ING Bank si Raiffeisen Bank ocupa locurile 14 si 15, in timp ce OTP Bank ocupa locurile 17 si 18. Libra Bank, Unicredit Bank si Idea Bank inchid topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale.

Sursa: www.bancherul.ro

Topul de mai sus a tinut cont de costul total al creditelor la o suma de 23.000 ron, pe o perioada de 5 ani. Intre cea mai mica rata si cea mai mare rata de credit este o diferenta de 86 ron, ceea ce inseamna ca in 5 ani, o persoana fizica care va face un credit la Banca Transilvania va plati mai putin cu 4.500 ron fata de una care va accesa un credit de aceeasi valoare la Idea Bank.

Este important de mentionat faptul ca rata unui credit de nevoi personale poate fi influetata de existenta unor comisioane ale bancilor, cum ar fi: comision de gestiune, comision de administrare cont, comision pentru depunere rata la caserie etc. In calculul costului total al unui credit de nevoi personale se poate integra si prima de asigurare, daca creditul respectiv este vandut de banca clientului cu asigurare.

Pentru a putea beneficia de oferte personalizate din partea brokerului de credite THE ROYAL BROKERS, clic aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *