breakingNewsSinteza SaptamaniiStirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale August 2022

Portalul on-line bancherul.ro a realizat un top al bancilor care finantaeaza credite de nevoi personale la cele mai mici dobanzi din piata bancara. Astfel, conform bancherul.ro, au fost analizate in cadrul topului 23 de oferte apartinand la 14 banci comerciale. In cadrul topului au fost luate in calcul atat ofertele cu dobanda fixa, cat si ofertele cu dobanda variabila.Ca si cost total evidentiat in cadrul topului, DAE, indicatorul care ofera valoarea tuturor comisioanelor, dobanzilor si asigurarilor pe care le va suporta clientul, ca si cost final total, variaza intre 7,11% si 15,49%.

Din analiza bancherul.ro, cea mai mica dobanda la un credit de nevoi personale o detine Banca Transilvania, urmata de BCR si Banca Romaneasca. Garanti BBVA si CEC Bank completeaza prima jumatate a topului. In primele 8 oferte apar cate 2 oferte de credite nevoie personale de la Banca Transilvania, Garanti BBVA si de la Banca Romaneasca, deoarece au fost luate in calcul ambele tipuri de dobanda oferita de cele 3 banci: fixa si variabila. Se pare ca, in conformitate cu analiza facuta de bancherul.ro, ambele oferte de dobanda ale Garanti BBVA, Bancii Romanesti si Banca Transilvania, sunt destul de bune comparativ cu oferta Idea Bank, de exemplu, care ocupa locul 10 in top.

Ceea ce este interesant este faptul ca Garanti BBVa, Banca Romaneasca si Banca Transilvania au dobanda fixa mai mica decat dobanzile variabile practicate de alte banci cum ar fi: Raiffeisen Bank, Unicredit, OTP Bank, Patria Bank, ING Bank, sau BRD. Exista in piata o serie de banci care obliga clientul sa incheie polita de asigurare de viata, ceea ce inseamna o rata mai mare, de aici si costul total mai ridicat al creditului. 


Banii s-au scumpit, iar dobanzile la creditele de nevoi personale au crescut, ca urmare a cresterii dobanzii de politica monetara a Bancii Centrale. Practic bancile comerciale se imprumuta mai scump de lichiditate la BNR pentru a pune in circulatie banii sub forma de credite de nevoi personale acordate persoanelor fizice. Pe acest fond, inclusiv indicele IRCC aferent dobanzilor variabile practicate de banci a crescut la valoarea de 2,65% pentru trimestrul in curs, fata de 1,86%, cat avea valoarea la finele trimestrului trecut.


Topul configurat de bancherul.ro a avut in vedere analiza ofertelor bancilor comerciale pentru acordarea unui credit de nevoi personale pe o perioada de 5 ani, la o valoare de 23.000 ron.

Pentru a putea beneneficia de oferte personalizate va propunem sa luati legatura cu THE ROYAL BROKERS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *