Conform portalului bancherul.ro, Banca Transilvania, Banca Romaneasca si CEC Bank ocupa primele 3 pozitii in topul bancilor care detin cele mai mici costuri la creditele de nevoi personale. Bancherul.ro propulseaza pe primele 2 locuri Banca Transilvania si Banca Romaneasca cu 2 produse diferite ca dobanda, anume creditul de nevoi personale cu dobanda variabila, respectiv creditul de nevoi personale cu dobanda fixa. DAE, indicele care indica costul total efectiv al creditului este 9.42 % pentru varianta de credit nevoi personale cu dobanda variabila, respectiv 10.02% pentru creditul de nevoi personale cu dobanda fixa. Ratele lunare au fost calculate pentru o valoare a creditului de 23.000 ron, pe o perioada de 5 ani. Potrivit bancherul.ro, topul a fost construit pe baza informatiilor publicate de banci si configurate de portalul calculatordecredite.ro. Structura topului are in vedere 2 criterii. Clientii trebuie sa opteze pentru incasarea salariului la banca, iar banca sa le ofere alaturi de credit un produs aditional de tipul cardului de credit sau o aasigurare de viata pentru creditul acordat. Topul nu tine cont de eventuale promotii sau oferte ale bancilor, mentioneaza bancherul.ro.
Topul include oferta a 20 de banci comerciale. Ratele lunare de plata pentru clienti variaza intre 478 ron (locul 1 – Banca Transilvania) si 552 ron (locul 24 – Unicredit Bank). Top 5 cele mai ieftine credite de nevoi personale este inchis de Garanti BBVA si de Libra Bank. Bancile mari dupa numarul de active, cum ar fi Raiffeisen Bank, BCR, ori BRD se afla in a doua jumatate a clasamentului.

OTP Bank si Idea Bank, alaturi de Unicredit Bank inchid clasamentul, asigurand, conform bancherul.ro ratele cele mai mari la creditele lor de nevoi personale. Un lucru foarte interesant remarcat de bancherul.ro este acela ca in clasament, indicele DAE, la Alpha Bank, OTP Bank si Idea Bank a fost calculat ca o valoare medie din cauza dobanzilor “netransparente” pe care aceste banci le-ar avea. Cuvantul “netransparent” se refera la faptul ca bancile mai sus mentionate ar calcula dobanda intre valori de tip minim si maxim, de tipul de la x% pana la y%. Explicatia pe care o ofera bancherul.ro este aceea ca netrasparenta dobanzilor se datoreaza unor motive care tin de strategia de marketing a bancilor, scopul final fiind acela de a afisa o dobanda cat mai mica, dar fara a preciza in ce conditii ar pute-o obtine clientii.
Brokerii de credite THE ROYAL BROKERS va ofera consultanta gratuita pentru alegerea cleei mai bune oferte din piata creditelor de nevoi personale, a creditelor ipotecare si a creditelor de refinantare. Pentru a va putea personaliza si implementa oferta clic AICI.