Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi pentru creditele ipotecare

Conform portalului bancherul.ro, cea mai buna dobanda pentru creditele ipotecare o detine banca turceasca Credit Europe Bank, urmata de ING Bank si CEC Bank. Topul inglobeaza prinele 15 pozitii in viziunea bancherul.ro. Surprinde din top lipsa OTP Bank, care, cu o dobanda de 2.11 % plus ROBOR la 3 luni ar fi intrat direct pe prima pozitie in top.

Surprinde, cel putin la fel de mult, aparitia Libra Bank pe pozitia a sasea a topului, in timp ce Unicredit si Alpha Bank, banci recunoscute pentru apetitul lor de a finanta credite ipotecare, ocupa locurile 4 si 5 in top.

Topul dobanzilor la creditele ipotecare este completat de Banca Romaneasca, Bancpost si Piraeus Bank, triada bancilor grecesti care in trecut finantau credite ipotecare inclusiv in franci elvetieni. BCR ocupa abia pozitia a 10-a in top, in timp ce la pozitia 11 regasim Banca Transilvania.

Patria Bank, banca care finanteaza credite persoanelor fizice inclusiv din zonele rurale se afla in top pe pozitia 12, in timp ce topul celor mai bune credite ipotecare este inchis de Raiffeisen Bank, BRD si Garanti Bank.

In ceea ce priveste consumatorii se remarca faptul ca, pentru creditele ipotecare, dobanzile sunt variabile, foarte putine banci asumandu-si riscul de a finanta dobanda fixa pentru o perioada mai mare de 7 ani. Din perspectiva costului total al creditelor ipotecare, pentru o perioada de minim 20 de ani de finantare, clientul va plati aproape o data si jumatate creditul luat de la banca.

Tot referitor la costul unui credit ipotecar este important de stiut ca exista anumite variabile importante neincluse in acest top, dar pliabile oricarie banci din top: costurile aditionale aferente evaluarii si notarului pentru semnarea contractului de vanzare / cumparare a imobilului care face subiectul creditului ipotecar, respectiv a contractului de ipoteca.

Un alt element de cost il reprezinta asigurarile: PAD, asigurarea obligatorie, respectiv asigurarea imobilului care asigura nu doar dezastrele naturale, asa cum face asigurarea PAD. Creditele ipotecare pot beneficia si de o asigurare de viata a clientului. Bancile lasa, de obicei, pentru creditele ipotecare, la alegerea clientului asigurarea de viata, aceasta fiind optionala.

Brokerii de credite THE ROYAL BROKERS va ofera consultanta gratuita pentru a alege creditul ipotecar care corespunde nevoii dumneavoastra de finantare curenta. Pentru a va personaliza oferta de credit ipotecar clic aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *