Stirea Zilei

Topul bancilor la cardurile de credit

Portalul online bancherul.ro a realizat un top al bancilor, avand in vedere un produs bancar extrem de promovat de aceastea: cardul de credit fara dobanda, sau, cum i se mai spune, cardul de cumparaturi cu dobanda 0. In cadrul topului realizat de bancherul.ro. s-a tinut cont inclusiv de comisioanele pe care cardurile de credit le incorporeaza. Un alt criteriu care sta la baza topului realizat de bancherul.ro il reprezinta dobanda platibila de client in cazul in care se depaseste perioada de gratie, sau nu se respecta programul de rate cu dobanda 0.

Perioada de gratie se exprima ca numarul de zile in care se poate folosi limita de bani pusa la dispozitia clientului de catre banca pe cardul de credit, fara a se plati dobanda. In practica, aceasta perioada de gratie difera de la banca la banca, putand ajunge chiar si pana la 56 de zile. Programul de rate fara dobanda este stabilit de banca in functie de parteneriatele pe care banca le are cu diversi retaileri. De exemplu, Raiffeisen Bank poate sa ajunga la 36 de rate fara dobanda, daca clientii sai folosesc cardul de credit la E-Mag. Credit Europe Bank are parteneriat cu Altex, asa fel incat clientii posesori de Card Avantaje pot opta pentru 12 rate fara dobanda folosind acest card la Altex.

Sursa: www.bancherul.ro

In cadrul topului se remarca CEC Bank, Libra Bank si Idea Bank ca fiind fruntasele acestui top. Cardurile de credit ale americanilor de la First Bank, fosta Piraeus Bank, ale maghiarilor de la OTP Bank si Bancii Transilvania ocupa urmatoarele 3 locuri in top. Banca Transilvania, spre exemplu, are un card special prin folosirea caruia posesorii acestuia obtin diverse mile / puncte, convertibile in bonusuri, la achizitia de bilete de avion. Acelasi tip parteneriat l-a avut si Raiffeisen Bank in trecut cu Vodafone. Clientii Raiffeisen Bank puteau opta pentru achizitia de terminale in cadrul magazinelor Vodafone, in 12 rate fara dobanda, prin folosirea cardului co-branduit Raiffeisen – Vodafone.

Ultimele 3 pozitii in top sunt ocupate de Garanti Bank, BCR si Credit Europe Bank. Este extrem de important ca folosirea incorecta a cardului de credit atrage dupa sine dobanzi foarte mare. Prin folosirea incorecta intelegem retragerea de numerar de la bancomat. In acest caz dobanzile pot urca pana la 28% pe an, asa cum este cazul cardului Avantaje de la Credit Europe Bank. Comparativ dobanda medie la un credit de nevoi personale este de 11.5% in acest moment, pentru sume cuprinse intre 20.000 – 40.000 ron. Nerespecatrea planului de rate fara dobanda, atrage dupa sine dobanda de stul de mare. La fel si utilizarea cardului si plata sumei minime de plata evidentiata in extrasul de cont pe care banca il emite lunar clientilor.

Cardurile de credit reprezinta o metoda simpla si eficienta de plata. Practic, clientii se folosesc de banii bancii si pot plati cu acest card fara a avea dobanda de achitat bancii emitente. Cardul de credit este singurul produs de creditare din piata, care, folosit corect, poate ajuta clientul sa obtina diobanda 0 pentru o perioada de minim 6 luni, in functie de parteneriatele stabilite de banca cu diverse brand-uri din piata.

Pentru mai multe detalii despre folosirea adecvata a cardurilor de credit si despre care ar fi recomandarile THE ROYAL BROKERS privitoare la cardul de credit, clic AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *