Stirea Zilei

Topul cardurilor de cumparaturi cu cea mai mica dobanda

Portalul on-line bancherul.ro a realizat un top al celor mai bune carduri de cumpararturi, folosind ca si etalon costul cu dobanzile pentru acest produs bancar. Cardul de credit este un produs care, folosit corect, poate avea zero dobanda. Folosit incorect, insa, poate genera dobanzi de peste 30%. In cadrul acestui top, bancherul.ro mentioneaza ca a integrat ofertele a 14 banci comerciale. In cazul in care se va retrage numerar de pe carduri, sau se va depasi perioada de gratie, la platile aferente extrasului de cont, banca va aplica dobanda stipulata in contractul cardului de credit.

Asadar, cea mai mica dobanda la cardul de credit, o are, potrivit bancherul.ro, CEC Bank, urmata de Libra Bank si de Idea Bank, in timp ce dobanda cea mai mare o au Credit Europe Bank, respectiv OTP Bank, conform aceleiasi surse. La retragerile de numerar del a ATM, cel mai mare comision il are BCR, iar cel mai mic comision il are Banca Transilvania, potrivit bancherul.ro.

Sursa: www.bancherul.ro

Avantajul folosirii unui card de credit pentru utilizator il reprezinta faptul ca acesta poate utiliza banii bancii folosindu-se de parteneriatele bancii emitente a cardului pentru a plati produsele sau serviciile achizitionate in rate fara dobanda. Marile corporatii pot folosi carduri speciale emise pentru companii de tipul American Express. Fiecare card are anumite comisioane, care sunt calculate aparte de dobanda. Spre exemplu, Card Avantaje are comision de administrare de 49 ron / an, incepand cu anul doi de utilizare, in primul an calendaristic folosirea cardului este gratuita.

Fiecare utilizator poate opta pentru cardul de credit care i se potriveste. Astfel ING Bank si CEC Bank au avut in trecutul apropiat o oferta cu 12 rate fara dobanda la orice comerciant din tara si din strainatate. Credit Europe Bank avea la nivelul anului 2016 un numar de 5.500 de parteneri care puteau oferi rate fara dobanda persoanelor fizice care achitau folosind Card Avantaje. Raiffeisen Bank dispunea in aceeasi perioada de un numar de 10 ori mai mic de parteneri. Lista cu perteneriatele fiecarei banci se pot descarca de pe site-urile bancilor.

Pentru a primi consultanta gratuita despre modul in care este optima folosirea cardului de credit, clic AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *