Stirea Zilei

Topul dobanzilor minime ale bancilor la creditele de refinantare nevoi personale pe dobanda standard

Portalul on-line bancherul.ro a realizat un top in care a inclus ofertele a 15 banci comerciale. Scopul topului este acela de a scoate in evidenta care sunt bancile care au cele mai mici dobanzi, in varianta nenegociata, la refinantarea unui credit de nevoi personale. Topul include 24 de oferte, dobanzile sunt fixe si variabile, iar ordinea pozitiilor in top este crescatoare.

Astfel, Banca Transilvania, cea mai mare banca din Romania dupa numarul de active, ocupa primele 3 pozitii ale topului, urmata de Raiffeisen Bank si Banca Romaneasca. Cea mai buna dobanda este, potrivit bancherul.ro variabila, iar DAE, adica costul total al creditului ajunge la valoarea de 7.90%. Tradus simplu in rata asta inseamna ca la un credit de 23.000 ron, pe 5 ani, clientul bancii va achita o rata lunara de 462 ron. BCR, CEC Bank, Garanti BBVA si ING Bank completeaza top 10, cu mentiunea ca Garanti BBVA are 2 oferte in top: una cu doabnda fixa, iar cealalta cu dobanda variabila.

Sursa: www.bancherul.ro

Locul 11 in topul celor mai mici dobanzi pentru refinantarea unui credit de nevoi personale in conditii standard, fara negocieri de tipul incasarii salariului la banca respectiva aflata in top, este detinut de elenii de la Alpha Bank, in timp ce maghiarii de la OTP Bank ocupa pozitia a 12-a, fiind urmati, in aceasta ordine de francezii de la BRD, respectiv americanii de la First Bank. Patria Bank ocupa locul 17 in top, iar Libra Bank, Unicredit Bank si Idea Bank inchid clasamentul.

Daca topul de mai sus contine doar refinantari pe maxim 5 ani, exista in piata banci care pot merge cu varianta de refinantare de pana la 10 ani, cu conditia refinantarii sold pe sold. Adica se preia soldul clientului de la banca X si se va recalcula pe 10 ani din acest moment de catre banca Y ca si banca refinantatoare, fara a i se permite clientului accesul la o suma suplimentara de la banca Y.

Pentru a avea acces la cele mai bune oferte de credite nevoi personale, sau refinantare credite nevoi personale, clic AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *