Stirea Zilei

Trend usor crescator la dobanzile creditelor de nevoi personale

Dobanda la creditele de nevoi personale acordate de banci populatiei a crescut usor in luna Iunie, sustine portalul bancherul.ro. Astfel, potrivit aceleiasi surse, costul total al creditelor exprimat prin indicele DAE a inregistrat o medie de 13.12%, fata de 13.02% fata de luna precedenta. DAE este un indicator care inglobeaza toate costurile unui credit: dobanzi, comisioane, asigurari etc.

Conform analizei facute de bancherul.ro, Banca Transilvania, CEC Bank si Garanti Bank ocupa primele 3 pozitii intr-un top al primelor cele mai ieftine 15 credite. Analiza colegilor de la bancherul.ro a luat in calcul inclusiv credite cu dobanda variabila, calculate pe baza noului indice IRCC, cel care a luat locul ROBOR in baza de calcul a dobanzilor variabile.

Sursa: www.bancherul.ro

BCR, ING Bank, Alpha Bank, BRD, OTP Bank, Raiffeisen Bank si Unicredit apar in acest top cu ale lor credite de nevoi personale impartindu-si locurile in functie de costul total, adica de DAE. Topul este realizat pe baza unor oferte standard, caci exista in piata banci care vin cu diverse promotii ce arunca in aer acest top. Astfel BNP Paribas, banca care a cumparat Cetelem incepand cu 01 martie 2018, propune o oferta cu dobanda fixa de 7.9%, la credite mai mari de 70.000 ron, oferta fiind valabila pana la finalul lunii in curs.

Conform bancherul.ro, BRD a scazut dobanda la 8.48% pentru palierul de credite ce variaza intre 90.001 – 130.000 ron, in timp ce CEC Bank a marit dobanda pentru creditele cu valori mai mari de 20.000 ron. La BCR pentru credite mai mici de 20.000 ron, dobanda ajunge la 10.74%., iar la valori de peste 50.000 ron scade la 9.74%. Garanti Bank ramane pe pozitia a treia a topului cu un DAE de 11.22%. Cea mai scumpa banca pe baza analizei pare a fi Unicredit, in timp ce Raiffeisen este a doua cea mai scumpa banca.

Intre Banca Transilvania care are cel mai ieftin credit si Unicredit, care il detine pe cel mai scump exista o diferenta destul de mare, de aproape 7%. Brokerii de credite THE ROYAL BROKERS va ajuta in a obtine cea mai buna varianta de finantare sau refinantare pentru dumneavoastra, oferindu-va in acest sens consultanta gratuita. Mai multe detalii gasiti aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *